تعاونی مرزنشینان

اخبار تعاونیهای مرزنشین کشور

تعاونی مرزنشینان

اخبار تعاونیهای مرزنشین کشور

تعاونی مرزنشینان
بایگانی
نویسندگان

چوب گمرک لای چرخ تعاونی‌های مرزنشین

جمعه, ۱ آبان ۱۳۹۴، ۰۶:۳۲ ب.ظ

.... اکنون دو سال است که مرزنشینان منتظر الکترونیکی شدن کارت‌هایشان هستند. تصمیمی که حاصل هم‌اندیشی وزارت صنعت، معدن و تجارت با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است . طی این دو سال روند کند اجرای این طرح باعث شده تا تعدادی از مرزنشینان از این سهمیه و مزیتی که تاوان آن محرومیت‌های اجتماعی، فرهنگی و البته اقتصادی آنهاست، محروم باشند. در این میان باید به نقش اتاق تعاون به عنوان رابط تعاونگران با دولت و تسهیل‌کننده امور اشاره کرد. به جهت پیگیری موضوع پس از تماس مکرر با رییس و دبیرکل اتاق تعاون موفق نشدیم با آنها گفت‌وگو کنیم. در ادامه نیز اعضای هیات رییسه به بهانه و دلایل مختلف مسوولیت پاسخگویی به اهل رسانه را به رییس و دبیرکل اتاق تعاون واگذار کردند. این درحالی است ارائه گزارش جامع و البته منصفانه مستلزم تعامل تمامی مسوولان و دست‌اندرکاران امر است و البته پاسخگویی مسوولان به رسانه در راستای تنویر افکار عمومی یکی از وظایف و اولویت‌های مسوولان به شمار می‌رود.

شرکت‌های تعاونی مرزنشین در راستای سیاست‌های دولت و برای تحقق اهدافی چون جبران محرومیت‌های مناطق مرزی، تامین اقلام، اجناس و کالاهای ضروری مورد نیاز مردم منطقه، جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها همچنین جلوگیری از قاچاق کالا، ایجاد شغل و تامین نیازهای مرزنشینان تاسیس شده‌اند. اعضای تعاونی‌های مرزنشین تا سال گذشته از طریق دفترچه‌های کوله‌بری اقدام به فعالیت اقتصادی می‌کردند. اما پس از آذر سال ۱۳۹۳ کارت‌های الکترونیک جایگزین تجارت چمدانی مرزنشینان شد و ضمن ارتقای فعالیت اقتصادی آنان، امیدهایی بر بهبود وضعیت معیشتی و اقتصادی ساکنان مناطق مرزی به وجود آورد.

کوتاهی پیشخوان و رسوب کارت‌ها
غلامعلی شاوردی، مدیرعامل شرکت تعاونی مرزنشینان موج دریای شادگان در گفت‌وگو با «تعادل» گفت: در رابطه با کارت‌های الکترونیکی مبادلات ارزی هم‌اکنون مرزنشینان با مشکلات مختلفی مواجه هستند. بخشی از این کارت‌ها در مراکز پیشخوان رسوب شده است. درحالی که پیشخوان‌ها وظیفه داشتند پس از دریافت کارت‌های الکترونیک آنها را به آدرس متقاضیان ارسال کنند نه اینکه منتظر مراجعه حضوری آنها بمانند . این درحالی است که پیش‌تر میان وزارت صنعت، معدن و تجارت و دفاتر پیشخوان برای تسهیل در صدور کارت الکترونیکی و آمارگیری دقیق‌تر تفاهمنامه‌یی منعقد شده بود اما ناهماهنگی‌های موجود بین این دفاتر و وزارت یاد شده، موجب شده آمارهای موجود با آمارهای واقعی ثبت شده در سامانه مغایرت داشته باشد.

کارشکنی گمرک
وی به یکی از بزرگ‌ترین مشکلات مرزنشینان در رابطه با گمرک اشاره کرد و افزود: در قانون آمده است که تعاونی‌های مرزنشین برای واردات کالا به اندازه سهمیه‌یی که برایشان تعیین شده نیازی به کارت بازرگانی ندارند اما شرکت‌های تعاونی هر بار با این مشکل مواجهند و گمرک خودسرانه بدون توجه به بند قانونی هر بار تقاضای ارائه کارت بازرگانی دارد. با این شیوه علاوه بر روند کند کار، شرکت تعاونی متحمل صرف زمان و هزینه بسیاری است. در این شرایط تنها با ارائه نامه از اتاق تعاون استان و وزارت صنعت، معدن و تجارت کالا ترخیص می‌شود. برای حل موضوع تقاضا داریم تا اتاق تعاون تعاملی با اداره گمرک داشته باشد تا این مسایل یک بار برای همیشه مرتفع شود.» . از آنجا که منافع مردم در گرو سلامت و امنیت مرزهاست طی سال‌های گذشته اهالی مرزنشین از جان و دل و با تمام وجود در راه‌اندازی بازارچه‌های مرزی مشارکت کرده‌اند تا از این طریق در شهر و دیارشان بمانند و از مرزها پاسداری کنند. از سوی دیگر ماندن مرزنشینان در روستاها و شهرهایشان به محافظت و نگهداشت گردشگری و توریسم در منطقه منجر می‌شود که در نهایت با افزایش مسافرت برای تامین کالاهایی با قیمت پایین‌تر می‌تواند در افزایش اشتغال و کاهش نرخ بیکاری در شهرستان، افزایش میل ماندگاری مردم در مرزها و جلب همکاری مرزنشینان در حراست از مرز و ایجاد امنیت در مناطق مرزی و به دنبال آن تقویت اقتصاد شهرستان را پایه‌گذاری کند. با توجه به مباحث گفته شده، لازم است تا مسوولان امر با دقت نظر و تاکید بیشتر نسبت به برطرف کردن مشکلات مرزنشینان اقدام کنند.

لینک خبر

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۸/۰۱
روح الله علی بیگی